Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009. 05. 1-3.
péntek-vasárnap

Túra útvonala
Károlytáró
Mátrakeresztes
Ágasvár
Hasznos
Csörgő-patak

Mátra gyöngye
...Hosszú hétvége a Mátrában...

Találkozó 2009. május 1-én (pénteken) reggel 8.00-kor Zuglóban, a Fehér úti BKV buszvégállomás mögötti parkolóban. (Árkáddal szemben, a volt BKV székház mögött, erről egy Google térkép itt megtekinthető.
A felesleges kocsikat a parkolóban lehet hagyni. Innen indulunk a 105 kilométerre levő Károlytáró bányászlakótelepre. Az autókat majd Károlytárón megfelelő biztosítással hátrahagyjuk innen kirándulunk.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 
Az adventures.hu nem az enyém vagy a tied, hanem a MIENK. Közösségi portál a természet kedvelőinek.

Táv:
11 km
12 km
14 km
közepes  túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

1. Napi program - Május 1. Péntek
Károlytárótól a Térkép szerinti zölddel jelölt úton túrázunk. Mátra keresztesen megpróbálunk az étteremben valamit kajálni.
Később meredek úton kirándulunk fel a Csóka-kő sziklához, ahol pihenőt tartunk. A panoráma megtekintése, miegymás után folytatjuk az túrázást egészen leendő szállásunkig.
  Szállásunk a Magyarországon talán legszebb környezetben lévő Ágasvár turistaházban lesz. Erről nem írnék bővebben, hanem kérlek, tekintsd meg honlapjukat, mely részletes, széleskörű információkat nyújt a házról. Az árakról röviden: szállás 1800Ft/éj, ha nincs hálózsákod, akkor ágynemű 650 Ft. Reggeli igény szerint kérhető.
  Komfort
: 4 fős szobák 2 db emeletes ággyal, fatüzelésű kályha, közös zuhanyzó, külső wc. De hát ugye nem a szállásért megyünk... A szobákat úgy osztjuk el, hogy mindenkinek jó legyen... (Pl. fiúk-lányok.) További infók a turistaház honlapján.
   Érkezést követően lepakolunk, majd kicsit még sétálunk a környéken. Vacsora rendelhető a turistaház éttermében, vagy saját (hozott) hidegvacsora is lehetséges - egyéni igényektől függően.
  A napi táv 11km, mely nem sok, a nap során azonban érintünk meredekebb útvonalakat is.


Programjaink ingyenesek, nyitottak, változatosak - Tehát Rád is számítunk!
 

2. Napi program - Május 2. Szombat
Reggel kelünk, ahogy kelünk. Reggeli az étteremben vagy saját készletből. A térképen lilával jelzett úton elkirándulunk a Hasznosi tározóhoz, megtekintjük a Cserteri várromot, meg amit lehet. Elcsípünk egy buszt a közelben, s visszabuszozunk Keresztesre, ahonnan egy másik úton jutunk fel a turistaházhoz. (Lila jelzés)
  Ezen az estén szeretnék bográcsban főzni valami egyszerű ételt, pl. pörköltet, melyet kenyérrel, savanyúsággal a magunkévá tennénk. (A vacsorát az adventures.hu állja - a kattintások útján szerzett reklámbevételeknek köszönhetően.) Ezért nem is terveztem hosszabb útvonalat. Kaja után nyugovóra térünk. (Vagy aki akar, megvárhatja, amíg a környék vadjai befutnak a turistaház nyitott kertjébe...

  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.
 

3. Napi program - Május 3. Vasárnap
Reggeli dolgaink után indulunk a Térkép szerinti sárga útvonalon. Felmegyünk az Ágasvár kilátó tetejére, ahonnan a legszebb panoráma tárulhat elénk, ha jó az idő.
  Az Ágasvár csúcson [788m] át haladunk a Szamárkő szikláig, majd a jelölt vonalon ereszkedünk a Csörgő patak völgyébe.  Várhatóan a patakmederben kell kirándulni, sziklás, vizes útra is fel kell készülni.
  A túra a továbbiakban a térképen látható módon alakul, rövid szakaszt az előző napi úton teszünk meg, majd kerülővel jutunk vissza autóinkhoz. A napi túra táv 14 km, ami szintén nem sok, de az út első szakaszán  lassan tudunk csak haladni, esetleg kerülnünk kell, és a kocsikkal még haza is kell utaznunk. Ezért azt gondoltam, hogy ezzel a távval mindenki elégedett lesz. Várható hazaérkezés a vasárnap esti órákban az Örs vezér térre.

 

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

Költségek, tudnivalók: a szállásunk díja 1800/éj, azaz 3600 Ft a két éjszakára. Utazási költség 1.300 Ft/fő. Ezek a fix költségek.
A programra kötelező jelentkezni, érvényes jelentkezésnek az,  ha a szállás+utazási díj (4900 Ft) a megjelölt bankszámlára beérkezik. Jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk.
A fórumban tudsz jelentkezni, a szükséges infókat emailben kapod meg, ezért add meg címedet hozzászólásod előtt.

Utazás, egyéb költségek: A programon 16 fő vehet részt, utazásunkhoz 4 db autóra van szükség. A szabad helyek, az autók és egyéb kapcsolódó infók a fórumban kísérhetők figyelemmel. A befizetett szállás+utazási költségen felül saját ellátásodról magad gondoskodsz, ennek értelmében az éttermi fogyasztásodra, buszjegyre, egyéb előre nem tervezett kiadásokra legyen nálad pénz.

Felszerelés: Ruházat: a viselt ruhádon kívül 1 tartalék zokni és 1 váltás alsónemű legyen nálad. Bakancs, esőkabát, sapka ajánlott. Ágynemű: ha nincs kedved hálózsákot cipelni, a TH-ban kapsz ágyneműt 650 forintért. Eszközök: hozz zseblámpát, bicskát, kanalat, wc papírt, törülközőt. Élelmiszer: amit meg tudsz enni és nem romlik meg. Első nap vacsora, második nap reggeli, harmadik nap reggeli kérhető étlap szerint az étteremben is. Ne hozz felesleges dolgokat, mert a húzós emelkedőkön meg fog gyűlni a nehéz zsákkal a bajod. Nem kell hajszárító, súlyzókészlet, Lenin összes, vasaló, stb.

A programon bárki részt vehet a létszám erejéig. Az adventures.hu nem tesz szert haszonra a befizetett összegek útján, csak összegyűjti a résztvevők befizetéseit. A programtól visszalépni 2009. március 31-ig lehet, ezt követően nem áll módunkban a részvételi díjat visszafizetni csak abban az esetben, ha másik, új résztvevő jelentkezik a túrára és befizeti részvételi díját. Várunk szeretettel Téged is.

 

További partnereink listája