Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 10. 19.
vasárnap

Túra útvonala
Kismaros
Királyrét
Kisinóc
Nagybörzsöny

Börzsönyi kóstoló
...Kerékpárral az őszi Börzsönyben...

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ködös, hideg, párás őszi reggel, de a nap már kezdett kisütni. 16 kis törpe ( bocs Attila meg Gabi:) kerékpárra pattant - na jó vánszorgott - és célba vette a hegyet.
  Vagyis 16-an találkoztunk vasárnap 9 körül Kismaroson az erdei kisvonat állomásán. A résztvevők többféle módon és több helyről jöttek össze: Vácról, Zebegényből, autóval és vonattal. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk sem helyhez sem eszközhöz kötve.
  Némi ácsorgás után elindultunk Szokolya és az előttünk magasodó hegyek felé. Eléggé hideg volt a völgyben és lassan indultak be a lábak. Szokolya után aztán letérve a főbb útról be az erdőbe, egy nagyon-nagyon csodálatos erdészeti aszfaltúton tekerhettünk most már fölfelé.
  Sárga lehülló levelek, levélszőnyeg mindenütt, áttörő napsugarak a maradék lombok között. Giccsnek tűnik leírva, igaz? Na de ebben a környezetben tekerni!!! Hihetlen ajándékát kaptuk az ősznek, hogy mindezt élvezhettük.
  Felérve Nagyirtáspusztára leparkoltunk a hotel előtt, sütkéreztünk, beszélgettünk és megreggeliztünk. Itt kettévált a társaság, egyik rész a terv szerinti úton velem, másik fele Attila ötlete nyomán S jelzésen terepen. Nos, a mi utunk sem volt aszfaltos, inkább földes, köves de a senki nem panaszkodott - nekem legalábbis nem :) - az út milyensége miatt. Igazából így kicsit kalandosabb lett a dolog.

Kiérve az erdőből Nagybörzsöny fölé, nagyon szép kilátásban gyönyörködhettünk az Ipoly völgyére lenézve.
Lassan leereszkedtünk a faluba és láss csodát találkozott a kettévált társaság! Pihenő, diószedés után, kocsma hiányában, megnéztük a templomot. Utána már csak aszfalton tekertünk Kismaros felé.
  A hazajövetel hasonlított a reggeli összejövetelhez. Több részletben maradt le a társaság: Szob, Kismaros, Vác, Bp.
Hatan voltunk akiknek nem volt elég a kilométer :) - már megint - és hazatekertünk. Szép a Vác utáni bringaút is és a Megyeri hidat is megcsodálhattuk kivilágítva.
  Remélem mindenki kellemesen - nagyon - elfáradt és legközelebb is velünk tart majd. Szép hetet mindenkinek!

--::--

Email cím
Jelszó

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

Táv: 70 km
Közepes túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

Találkozó 2008. 10. 19-én vasárnap reggel 7.30-kor a Nyugati PU 1-4 vágányainak végénél Kismarosig megváltott vonatjeggyel (csak oda).

Azért kóstoló mert szeretnék majd még idejönni, ugyanis a Nagy-Hideget is meg kell hódítani, természetesen kerékpárral.

Szóval október közepén már remélhetőleg teljes őszi szín pompában csodálhatjuk meg a Börzsöny nyugati csücskét.
  Kismarosig vonatozunk, aztán tekerés neki a hegynek, majdnem a közkedvelt Király-réti turistaközpontig. Előtte ugyanis a Szokolya felől induló un. Deszkapalánk úton (jó kis kaptatón) áttekerünk Kisinóc-Nagyírtáspusztán, át Nagybörzsönybe. (Az út eleinte meredek, később még meredekebb, de lesznek jó kis lejtők is.)

Innen már kifelé visz az utunk a Börzsöny "dombjai" közül és a Duna partra leereszkedve - mintegy levezetésképpen - a folyó mentén visszatekerünk Kismarosra és itt szállunk vonatra.
  Ha esetleg még bírjuk továbbtekerhetünk Vác felé, de természetesen előbb is (Szob, Zebegény) lehetőségünk van vonatra szállni. Vonatok óránként jönnek a Nyugatiba, így azzal jövünk amelyikkel kedvünk tartja. Na meg amelyiket elérjük :)

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Az adventures.hu által szervezett kirándulások ingyenesek. Már negyedik éve.

  Vonatjegy teljes áron 1880.-, minden további költség szabadon választott, tehát egyéni fogyasztásodat kell csak fizetned.

Felszerelés, ruházat: mivel ez már október ajánlott a réteges öltözködés. Tartalék gumi, esőruházat, megfelelő mennyiségű folyadék és kaja mindenkinek igényei szerint. Az út minőségéről csak annyit, hogy aki jár a Pilisbe bringázni, itt is hasonló utakra számítson, kivéve a rövid Z jelzést.

A túrára nem kell jelentkezni, de a szervező munkáját segítitek ha jelzitek részvételi szándékotokat a fórumban.Szeretettel várok mindenkit aki rendhagyó módon szeretne a Börzsönyben túrázni ( értsd: bringával ).

Jogi álláspont

ADVENTURES Budapest Túrakör 2008 web stats

Tracker

További partnereink listája