Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2008. 08. 31.
Vasárnap

Túra útvonala
Aszódxx
Szarvasgede
Hollókő
Szécsény
Balassagyarmat

Hollókő kerékpártúra
...Biztosan az utolsó túra - augusztusban...

Vasárnap reggel a kiírtak szerint találkoztunk a Keleti előtt, 11-en. A javaslatnak megfelelően majdnem ( 1 kakukktojás :) mindenki előre megváltott jegyekkel érkezett ( az enyémért köszönet Lacinak ).
Indulásnak Attila (Gizi) felpumpálta egy angol kerékpár gumiját. Nem is értettük, hogy jöhetett idáig lapos gumikkal....
Aztán gyorsan vonatra szálltunk és második megállónál, Aszódón gyorsan le is szálltunk. Itt még mindig hűvös volt de egy jó kis emelkedő bemelegítette a társaságot. Az idő egyébként tökéletes, bringázásra alkalmas és napsütéses volt.
  Kartal után aztán szerviz-bemutatóra került ismét a sor: lapos gumi, még laposabb gumi, defekt. Ezt is megoldottuk(ták). A táj csodálatos volt, már érződött a reggelen az ősz első csipkelődése de nagyon élveztük. Aztán szép, rendezett, csendes falvakon tekertünk tovább, Hollókő irányába.
  Általában elhangzott, hogy mely helységek következnek egymás után, mégis a társaság egy része úgy döntött, hogy elmegy Jobbágyiba egy kis harangszót hallgatni. Mi ( a másik része ) ugyanezt tettük, csak az útiránynak megfelelően Csécsén. Ott is harangoztak, bár a többiek azt állították, hogy Jobbágyiban szebben szólt :)
  Miután újra egyesült a csapat, tovagurultunk. Kazárd után aztán megmutatta magát a Cserhát: hosszan tekertünk fölfelé a kb. 8%-os emelkedőn. De a jutalom sosem marad el egy-egy emelkedő után jön a száguldás lefelé. A lejtő alján aztán Helga kívánságára megálltunk pihenni (fönt persze nem): kecskesajtot, kecsketejet, mézet kóstolt vásárolt aki akart.

  Innen a következő megálló már Hollókő volt. Először a várat vettük be utána pedig az Ófalun sétáltunk le a falu végéig. Ahogy az egyik képen látjátok, sikerült lencsevégre kapni két palóc "menyecskét" akik kérésünkre nagyon szívesen megálltak egy fotó erejéig. Attila a várnál magára vállalta az Őr szerepét - ő már 3-szor is járt ott - így teljes nyugalommal hagytuk rá a bringákat. Nos, rá bizony nem igaz, hogy az őrzők sosem alszanak! :) Viszont a horkolásával messze elriasztott minden élőlényt a környéken :)
  Hollókő után igenis van bringaút Rimóc felé, méghozzá nem is akármilyen tájon! Számomra legalábbis lélegzetelállító volt, ahogy a domboldalban egy aszfaltcsíkon tekertünk a természet tökéletes csöndjében. 
  Aztán Szécsény következett, ahol idő hiányában alkut kellett kötnünk: kastély-tűztorony-Pálos vagy kolostor-várkert-sörkert.
Ki-ki választott magának az előbbiek közül amire már sajnos nem sok időt hagyhattam. Innen már Balassagyarmat felé vettük utunkat, rövid részen a 22-esen gurultunk, de letértünk Csitár felé és újfent gyönyörködhettünk a tájban.
Gyarmatra beérve megvettük a vonatjegyeket és megérdeklődtem, hogy tényleg lesz-e a Bzmot nevű vonathoz kerékpárszállító kocsi. Biztos ami biztos, a MÁV csodákra képes. És láss csodát tényleg tudtak róla, köszönet Dávid közreműködésének. Miután volt még bő egy óránk, elmentünk valami energiaforrás után nézni.
  Sajnos nem volt a közelben olyan hely ami cukrászda és söröző is egyben, egy hangulatos cukrászda előtt telepedtünk le. Köszönet azoknak akik "feláldozták" magukat a fagylalt és sütemény oltárán. De a képből ítélve senki nem bánta meg.
  A vasút a mai nap kellemes csalódást okozott: tudtak rólunk, segítőkészek voltak, nem kötözködött a kalauz és a gyarmati pénztáros mindenáron kedvezményes jegyet akart nekünk adni. Csak sajnos nem volt pecsétes papírunk :)
  Minden egybevetve egy nagyon szép és kellemes túra volt, érdeklődő, jó kedélyű és strapabíró túratársakkal. És remélem, hogy Tamás nem sértődik meg, ha kiemelem mint rangidőst a csapatból azért, hogy példaként szolgáljon másoknak.

Köszönöm a résztvevőknek a szép napot és remélem, hogy máskor is eljöttök majd. (Aki nem volt ott, nézze meg a képeket, érdemes.)

--::--

Email cím
Jelszó

Táv: 85 km
Közepes  túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

Találkozó 2008.08.31-én reggel 6.45-kor a Keleti Pályaudvar előtt, a lépcsőkön. Vonatunk 7.05-kor indul Aszódra, előre váltsd meg a jegyet a pénztárnál. (Akár már szombaton)
  Aszódról Kartal - Héthalom - Szarvasgedén keresztül tekerünk Hollókőre, mely falu a Kelet Cserhát Tájvédelmi Körzet nyugati szélén fekszik. Megnézzük az ófalut, a várat, sétálunk (gurulunk) és gyönyörködünk a tájban, ameddig csak időnk engedi.
  Innen Rimócon keresztül Szécsényre tekerünk, s majd ha időnk engedi, megnézhetjük a várat, a kastélyt, a ferences templomot, tűztornyot. Addig viszont itt is találtok egy-két érdekességet. Hátha ott erre nem lesz időnk.

  Szécsényről Balassagyarmatra tekerünk ahol elérjük a 18.25-kor induló vonatot ami a Keletibe érkezik 20.45-re.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

Az adventures.hu a túrázás, a kerékpározás elkötelezett pártolója. Támogass minket, hirdess Nálunk.
 

A túra távja közepesen hosszú, de mivel a sok megállás és pihenő miatt eléggé széttagolt a kerekezés, nem fog gondot jelenteni azoknak sem, akik eddig még nem kerekeztek ennyit.

Költségek: vonatjegy teljes áron oda-vissza kerékpárjeggyel együtt: 2.625 forint.

Egyéb kiadások a fogyasztás szerint, illetve belépők, stb.

Évszaknak megfelelő ruházat, esőruházat, világítás és 1 db tartalék gumibelső legyen nálad!

A túrára nem kell jelentkezni, de javaslom, hogy a fórumban azért jelezd részvételi szándékodat.

Jogi álláspont

ADVENTURES Budapest Túrakör 2008 web stats

Tracker

További partnereink listája