Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk Fontos!

Túra időpontja
2010.07.22 - 08.1.
csütörtök-vasárnap

Túra útvonala

Bringával kezdve
[BP]
Kál-Kápolna
Tiszacsege (70)
Nyíregyháza (75)
Mátészalka
Nagyhódos (70)

Evezős szakasz
A Túron
Nagyhódos
Sonkád
Kölcse
Túristvándi,
majd a Tiszán
Tiszabecs
Szatmárcseke
Tivadar

és ismét bringával
Tivadar
Sárospatak (90)
Balsa
Tokaj,
Szerencs (60)
[BP]

Túr-Tisza 2010
Kenutúra a vadregényes Túron, a Tiszán, bringázás Kelet-Magyarországon, és még ki tudja hány közös élmény 2010 nyarán.

  A legfontosabb info: NEM KELL feltétlenül kerékpárral jönnöd, azaz egyéni vonatos leutazás is lehetséges az evezésre, ha úgy akarod. Az alábbi részletes kiírás pontosan jelzi, hogyan illeszkedik a kerékpáros rész az evezés programjába.

  Mivel a kerékpáros eljutás több napot vesz igénybe, ezért a bringások korábban indulnak, majd Nagyhódoson egyesül a két csapat. (Itt található az ukrán-román-magyar hármashatár, s érdekességképpen a legkeletibb, magyar földön elhelyezett geoláda is, melyet az első nap, indulás előtt meg lehet keresni.)

  Kerékpáros résztvevők találkozása: 2010. 07. 22. CSÜTÖRTÖK, 6.40-kor a Keleti PU. főbejáratának BAL OLDALÁN (szemből nézve bal). Vonattal utazunk (7.03) Kál-Kápolna állomásig. Innen kerékpározunk. Első napon Tiszacsécse, második napon Nyíregyháza a végállomás. Előbbin sátor, utóbbin foglalt szállásban alszunk. Harmadik napon Mátészalkáig elvonatozunk, majd innen bringával megyünk Nagyhódos (világvége) faluba. Estére érkezünk meg, vacsora a kempingben este 7 körül.

  Vonatos leutazás esetén Budapestről 2010. 07. 24-én a reggel 5.58-kor induló gyorsvonattal kell Fehérgyarmat állomásig utazni, majd innen a 11.55-kor induló VOLÁN busz járattal kell továbbutazni. (Összesen 2 átszállás). A buszról  NAGYHÓDOS állomáson kell leszállni, a falu közepén, a templomnál..
A buszmegállótól
 a kemping már csak pár száz méter, de a csomagokért kimegyünk a mikrobusszal, sőt, aki nagyon fáradt, az is beülhet.
(Az egész napos utazás nem vészes, csak nem hangzik túl jól, de ahogy belépsz a kempingbe, mindent elfelejtesz.)
A vonat és busz járatról, az árakról a tömegközlekedéssel illetve a bringával érkezők is itt találnak kivonatos infókat: klikk.

Az evezős program szombattól estétől - szombatig tart.

 

Figyelem:
Itt tudod ellenőrizni
a jelentkezések és befizetések állapotát, szabad helyeket, stb.

 

Kapcsolattartás,
kérdések, válaszok
ezzel a programmal
kapcsolatban is a
FÓRUMBAN.

Létszám korlátozás egyenlőre nincs.

Táv:
Vizen: 75 fkm
Bringa: 360 km
Közepes túra

Térkép

Fotók a túráról

A túra fóruma

 

 

 1. 07.24. Szombat: Leutazás napján összeölelkezés Nagyhódoson, sátorverés, majd vacsora a Hódos kempingben. Tábortüzet is rakhatunk.
  (Leutazási infók itt:
  klikk)
   

 2. 07.25. Vasárnap:  Reggeli, összepakolás, felszerelés berakása a kisbuszba. Hajók átvétele, beosztása, evezők, mentőmellények, hordók szétosztása, hajók vízre rakása.
  (Innentől minden hajó maga felel a kiosztott felszerelésért.)
  Evezés (15 fkm), Sonkád-bukó a végcél, kiemelés. Tábor kialakítása a parton, fürdés a Túrban, 7h körül vacsora. Sonkád kb. 2 km a tábortól, de akár gyalog, akár a furgonnal be lehet gurulni a faluba, ha szükséges.
  A tábor vadkemping, de a közelben található büfé+wc.
   

 3. 07.26. Hétfő: Reggeli, összepakolás, felszerelés berakása a kisbuszba. Hajók átrakása az Öreg-Túrra, ez kb 200m cipekedést jelent. Könnyed evezés Kölcse határáig, partraszállás a Tájmúzeumnál (11 fkm).Tábor kialakítása a parton, fürdés a Túrban, 7h körül vacsora. A falu itt közel van (50m), be lehet sétálni. A közeli presszó mosdója használható nyugodtan.
   

 4. 07.27. Kedd: Reggeli, összepakolás, felszerelés berakása a kisbuszba. Vízreszállás, majd izgalmas evezés, Túristvándi kemping a végcél (10 fkm). Sátorozás a folyó partján a kempingben egy gyönyörű helyen. 7h körül vacsora. A kempingben van zuhanyozási lehetőség, valamint az presszó is rendelkezésre áll.
   

 5. 07.28. Szerda: Reggeli, összepakolás, felszerelés berakása a kisbuszba. Ezután megtekint(het)jük az egyetlen, még működő vízimalmot a kemping mellett, (Nagyon érdekes!). Ezt követően átköltözünk táborostul mindenestől a Tisza "elejére", Tiszabecsre.
  Ehhez a Nagyhódoson lezárva hátrahagyott bringákat elhozzuk
  Istvándiba, mert ez a nap nem az evezésről szól (azaz pihenőnap, de aktív pihenéssel.) Akik nem bringával jöttek, azokat kisbusz viszi át a következő táborhelyre.
  A hajókat is autóval átszállítjuk, pakolás közösen.
  (Igény esetén lovasfogattal is lehet jönni, ami nem egy mindennapi élmény. Út közben a fogat Szatmárcsekén és Tiszacsécsén is megáll, hogy az utasok ellátogathassanak a Kölcsey Emlékházba és a hírneves Kopjafás temetőbe Út közben megtekinthető a Móricz Zsigmond-ház és emlékkiállítás. Megbeszéljük ennek részleteit, költségeit.)
   

 6. 07.29. Csütörtök: Reggeli, összepakolás, felszerelés berakása a kisbuszba.... Evezés a Tiszán (25 fkm) Szatmárcsekéig.   A Tiszán már erősebb a sodrás, ezért kb. 3-4 óra alatt leérünk Csekére. Ezen a szakaszon található a híres „Túr-bukó” három méteres mesterséges vízesése, ahol lehetőség van pár órát pancsolni. Nem mindennapi élmény, ki kell próbálni. Este vacsora, van zuhany is (hideg) a kempingben, szóval full extra.
   

 7. 07.30. Péntek: Utolsó evezőnap. Délelőtt leevezünk Tivadarig (15 fkm) és a Diós kempingben ütünk tanyát . Kitakarítjuk a hajókat, majd leadjuk a felszerelést. Vacsora 7 óra körül.
  Este tábortűz és vörösbor mellett búcsúzunk a Tiszától.
   

 8. 07.31. Szombat: Ébresztő kényelmesen, majd a romok eltakarítása, stb. Reggeli. A bringás csapat reggeli után indul, mert Patak odább van.
  A vonattal utazók kisétálnak a közeli buszmegállóhoz, és megkezdik végtelennek tűnő hazautazásukat. Utazási infók itt megtekinthetők: klikk. (Itt van a szervezett program vége, mindenki mehet, amerre tud.)

  A vonattal utazók szombat este érnek haza.

  A kerékpárosok szombaton Kisarból Vásárosnamény - Kisvárda - Sárospatak útvonalon haladnak. Patakon kollégiumi szállás, majd reggel megtekintjük a Rákóczi várat, a kiállítást, stb. Ezt követően továbbtekerés Tokaj - Szerencs útvonalon. Szerencstől vonattal utazunk haza, vasárnap este érkezünk koszosan, de boldogan. (Igény esetén Patakról szombat este is haza lehet vonatozni, de a Rákóczi vár, a  Tokaji régió akkor kimarad.)

 

 

Ez a weboldal
2010.06.16.
napon módosult!

 

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

 

 

És itt jönnek a nagyon fontos információk:

  Résztvevők száma: A túrakenuk 4 személyesek, a hajókban 1 db hordó és mentőfelszerelés is lesz. Egyenlőre nem akarjuk a létszámot korlátozni, tehát lehet jelentkezni, aztán a jelentkezési idő vége felé úgy próbáljuk intézni, hogy a létszám néggyel osztható legyen, ezt a fórumban jelezni fogjuk.

Részvételi költségek:
Aki csak evezni akar,
annak a részvételi díj 43.500 Ft a nyolc napra. (4x11.000 részlet fizetése  is lehetséges. Érdeklődj a fórumban!) Az összeg tartalmazza a reggelit és melegvacsorát minden nap, valamint kis tízórai vagy gyümölcs a hajókban.  Továbbá végig autós csomagszállítás a táborhelyek között, hajóbérlés, táborhely, és 1-2 fő a csapat körül, akik a szállítást, bevásárlást, közösségi terület kezelését, mentést, stb. végzik. Főzés a beszállított alapanyagokból történik, előkészítés közösen, vagy előre megrendelt éttermi kaja van. További kiadás saját szükségletek szerint.

  A kerékpárosoknak a fenti összegen kívül 3 nap szállásdíjat kell hozniuk, valamint az ezekre a napokra eső étkezést kell fizetni (önálló ellátás, megbeszélés szerint, de nem szórjuk a pénzt, így nem drágább, mint otthon.) Első nap szállás Tiszacsegén, a kempingben, kb 2.000Ft. Második napon szállás Nyíregyházán a Jocó panzióban, 6.000/2fő, azaz 3000/fő, de szobára számolják a díjat. (Igyekszünk párosan megszállni.)
  Az evezés végeztével egyszer még megszállunk Sárospatakon egy kollégiumban, itt 3-5 ágyas szobákat kapunk 1.500/fő áron. (Fizetés mindenhol a helyszínen, önállóan.) A kerekezős napokra önálló kajával is számolni kell, ez mindenki saját fogyasztására és igényeire van bízva.
  Előre fizetni ebben az esetben is 43.500-at kell.

 Felszerelés: Csak a kötelező dolgok: Sátor, hálózsák, személyes iratok, ruházat. A csomagot autó viszi, de ne hozz felesleges dolgokat. Esővédő felszerelés legyen a csomagban,
Evőeszköz legyen nálad, a levest nehéz kézzel enni. Tisztálkodó felszerelés, zseblámpa, rovarspray, bicska, stb... Amúgy itt egy nyomtatható lista, válogass...

  A körülményekről: Félig vadkemping, félig meg nem... Sonkádon a folyó közelébe nincs semmi, Kölcsén a falu közel van, de ennyi. (Az egyik presszó WC-je használható megállapodás alapján.) Nincs épített fürdési lehetőség, viszont ott a folyó. Túristvándiban és utána van zuhany és WC is, egész komfortos lesz.
  A kerékpárokat lezárva tároljuk a vizitúra alatt, tehát biztonságban lesznek, DE LAKATOT HOZZ MAGADDAL!!

A legfontosabb: HA JÖNNI AKARSZ, JELENTKEZZ.
 A jelentkezéseket a részvételi díj beérkezése szerint fogadjuk.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2010. MÁJUS 31., eddig kell a részvételi díjadnak beérkezni. Ezt követően a részvételi lehetőség lezárul. Innentől visszalépési lehetőség nincs, mivel a befizetett részvételi díjad továbbfizetésre kerülnek.

Figyelem! Az adventures.hu nem utazási iroda, hanem a természetet, a turizmust kedvelő emberek egymásra találását segítő portál. Ennek értelmében a feltüntetett és befizetendő összegek nem képezik az adventures.hu bevételeit, (csak összegyűjtjük a pénzt) ezért azokról számlát sem tudunk adni. Amennyiben a befizetett szállásdíjakról vagy bármilyen egyéb kiadásodról számlát, nyugtát, bizonylatot vagy bármilyen hivatalos elismervényt szeretnél kapni, azt egyrészt jelezd a befizetésnél, másrészt kérd saját magad a szolgáltatást nyújtó féltől (szállásadótól, étteremben, utazási költségről a jegyet eladó szervnél, stb.)
A befizetési (vagy jelentkezési) határidő azt jelenti, hogy ezt követően az általad befizetett pénzt elküldjük a lefoglalt szállást vagy egyéb előre megrendelt szolgáltatást nyújtó félnek. Innentől kezdve nem tudjuk azt visszafizetni számodra, mivel már nincs nálunk az összeg. Ha Te ezt követően mégis visszalépsz a programon való részvételtől, úgy csak abban az esetben tudjuk a pénzt visszafizetni, ha új jelentkező érkezik az általad már lefoglalt helyre, és befizetéséből számodra vissza tudjuk adni a pénzt.
Mielőtt jelentkezel egy programra, érdeklődj a túra vezetőjénél, hiszen a részvételi díjat is Neki fogod befizetni, vele állsz majd kapcsolatban, és vele kell közösen értelmezned a részvétel feltételeit. Csak akkor jelentkezz egy kirándulásra, ha ezeket a feltételeket megértetted és elfogadod.
Ha nem értesz valamit, vagy nem tudod a feltételeket elfogadni, úgy nem jelentkezhetsz a programra. Jelen figyelmeztetések figyelmen kívül hagyását nem tudjuk figyelembe venni, mivel azért írtuk ide, hogy tudomást szerezz róluk. Ha ezt nem teszed, magadra ves

További partnereink listája