Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009. 08. 19-23.
szerda-vasárnap

Túra útvonala
a program szerint

Háromszék, Kovászna
...Erdély csodái II...

Találkozó: 2009. 08. 19. reggel 5:00 Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő OMV kútnál (az öreg templom mellett). A busz 5:15-kor indul!!! Megközelíthető a kék metróval, Ecseri út megállóig. Autókat a parkolóban ott lehet hagyni.

UTAZÁS: egy Bova Futura típusú luxusbusszal. A buszban lesz: légkondi, WC, hűtőszekrény, filmvetítés, kávézási lehetőség.

FIGYELEM! Az út 1 nap szabadságot igényel!

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

  Te is szervezhetsz kirándulásokat, látogatóink örömmel elmennek majd rá.  Ez is az Adventures.hu

Buszos-gyalogos
kirándulás, lesz igazi, 14 km-es túra is, de 3 km fakultatív táv is választható!

Fotók a túráról

A túra fóruma

Általános információk (nézd át alaposan):

SZÁLLÁS: Református Kollégium, Kézdivásárhely (belváros). A szobák 6 és 8 személyesek. Ágyneműt kapunk. 
  ÉTKEZÉS: a szálláson reggeli és vacsora lesz. Egyéb étkezések önellátó módon.
  MIT HOZZAK? Könnyű nyári ruházat, ill. túrához megfelelő lábbeli, esőkabát. Pulóver a hűvös estékre. Fürdőruha, papucs, törülköző. Személyi igazolvány ill. 14 év alatt útlevél kell a határátlépéshez. Pénzváltási lehetőség lesz a határon.

A PROGRAMRÓL RÉSZLETESEN

SZERDA - UTAZÁS

A hosszú út közben lesz három megállónk pihenésképpen

Ártánd, határ: pénzváltás, WC.
Torda, belváros: hangulatos belvárosi séta, ebéd lehetőséggel.
Nyikómalomfalva: szép számban maradtak fenn székelykapuk a faluban, ezeket nézzük meg egy séta keretében.
Érkezés Kézdivásárhelyre az esti órákban.

CSÜTÖRTÖK - SEPSI NAP

Kézdivásárhely, főtér és udvarterek: szállásunk a város központjában lesz, innen járjuk be a nevezetességeket. A főtéren áll Gábor Áron szobra és a 18.sz.-i barokk református templom. 73 udvarterével egyedülálló hangulatot ad a Városnak, ilyen
településszerkezet Erdélyben máshol nem látható. Az udvartereken céhes iparok működtek egykoron. Az augusztus 20.-ai eseményeket nyomon követhetjük.
  Sepsiszentgyörgy
, Székely Nemzeti Múzeum: Kós Károly építtette épületben található. Néprajzi, természetrajzi anyaga igen gazdag. Külön kiállítás ismerteti az 1848-49-es eseményeket. A nemzeti ünnepet nyomon követhetjük a Városban.
  Illyefalva
, református vártemplom: a 12. sz.-i alapítású templomot a 18. sz. végén átépítették ,a körülötte lévő várfal a 16. sz.-ból maradt fenn.
  Besenyői-víztározó
: Háromszék legnagyobb tavában fürdőzünk, melyet hegyek öveznek. Partján kiépített strandot találunk.
  Csernáton, Néprajzi Múzeum, Skanzen: a Domokos kúriában rendezték be, Erdély egyik leggazdagabb népművészeti gyűjteménye. A faluban népi alkotótábor is működik.

PÉNTEK - KÉZDI NAP

Bereck, Gábor Áron Emlékház: az Ojtozi-hágó alatt elterülő faluban született a híres tüzér őrnagy, Gábor Áron. Az emlékházat és a szobort is megnézzük.
  Bélafalva
, Csűrmúzeum: egyedülálló magángyűjtemény egy csűrben, háromszéki székelyek tárgyaival van berendezve.
  Kézdiszentlélek, erődtemplom: a 15. sz.-i református templomot, terjedelmes sarokbástyás várfal övezi, mely a 18.sz.-ból való.
  Torjai-hegység, gyalogtúra: buszunkkal felmegyünk a Bálványos-tetőig és innen teszünk egy körtúrát. Kiemelkedő látnivalója a Büdös-barlang: szájából tömény kéngáz ered, ami 1 méteres magasságig életveszélyes! Padokon ülve ki lehet próbálni
a kén gyógyító erejét. Aki nem szeretne túrázni, az visszatérhet innen a buszhoz. Táv: 3 km (oda-vissza)
 
A hosszú túra útvonala: Bálványos-tető- Torjai-Büdös-barlang- Buffogó-láp (gázok törnek bugyborékolva a felszínre)- Cecele-tető (kopasz tetejéről belátni a környéket, 1173 m)- Bálványosvár (szép kilátópont a romoktól)- Bálványosfürdő- Bálványos-tető. Táv: 14 km, szint: 500m.

SZOMBAT-KOVÁSZNAI NAP

Gelence, Szt. Imre templom: Székelyföld kiemelkedő jelentőségű temploma. A 13. századi templomot várfal veszi körül. Kazettás mennyezete 1628-ból való. 14. századi freskói Jézus életét és a Szent László-legendát eleveníti fel.
Zabola, Mikes-kastély parkja, vártemplom: itt nevelkedett Mikes Kelemen . A kastély 16.sz.-i alapokon a 19.sz.-ban ujjáépült. Jelenleg magánkézben van az épület. Parkja 16 hektáros. A templom 15.sz-i és gótikus stílusban épült, festett kazettás mennyezetét 1752-ben készítették.
  Csomakőrös, Kőrösi Csoma Sándor Emlékház: a híres őshaza-kutatóról elnevezett faluban megnézzük az Emlékházat és a szobrot is.
  Komandó, kisvasút, gyalogtúra: a község 1050 méter magasan található, hegyekkel körülölelve. A Kovászna városa és Komando között közlekedő erdei vasút napjainkban kel újra életre. Erdély egyik legkiemelkedőbb ipartörténeti emléke ez a vasútvonal, a sikló szakasszal együtt. A közelben található tőzeglápot felkeressük ill. magaslatokra felkapaszkodva elénk tárul a falu szép kárpáti fekvése. Táv: 8 km.

VASÁRNAP-HAZAUTAZÁS

3 pihenőnk lesz hazafelé is:
Székelykeresztúr, belváros: teszünk egy sétát a székelyek lakta kisvárosban. Meleg ebéd lehetősége.
Kőrösfő, vásár: a kalotaszegiek állandó kirakodóvására. Érdemes itt vásárolni népi tárgyakat.
Berettyóújfalu, benzinkút: WC, shop.

Visszaérkezés az Ecseri úthoz 23:00 körül.


  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.

KÖLTSÉG: 35.000 Ft/fő., mely tartalmazza az 1800 km utazást,
 4 éj szállás kollégiumban, 4 reggeli, 4 vacsora, belépő a Székely Nemzeti Múzeumba.

Előleg: 20.000 Ft, személyes átadással vagy utalással. Második részlet (15.000 Ft) a buszon fizetendő.

Jelentkezés a fórumban lehetséges! Kattints ide.

Előleg visszafizetése abban az esetben lehetséges, ha a megüresedett helyre van új jelentkező, vagy ha küldesz magad helyett egy másik résztvevőt.

Jelentkezési határidő: augusztus 10.

Figyelem! Az adventures.hu nem utazási iroda, hanem a természetet, a turizmust kedvelő emberek egymásra találását segítő portál. Ennek értelmében a feltüntetett és befizetendő összegek nem képezik az adventures.hu bevételeit, (csak összegyűjtjük a pénzt) ezért azokról számlát sem tudunk adni. Amennyiben a befizetett szállásdíjakról vagy bármilyen egyéb kiadásodról számlát, nyugtát, bizonylatot vagy bármilyen hivatalos elismervényt szeretnél kapni, azt egyrészt jelezd a befizetésnél, másrészt kérd saját magad a szolgáltatást nyújtó féltől (szállásadótól, étteremben, utazási költségről a jegyet eladó szervnél, stb.)
  A befizetési (vagy jelentkezési) határidő azt jelenti, hogy ezt követően az általad befizetett pénzt elküldjük a lefoglalt szállást vagy egyéb előre megrendelt szolgáltatást nyújtó félnek. Innentől kezdve nem tudjuk azt visszafizetni számodra, mivel már nincs nálunk az összeg. Ha Te ezt követően mégis visszalépsz a programon való részvételtől, úgy csak abban az esetben tudjuk a pénzt visszafizetni, ha új jelentkező érkezik az általad már lefoglalt helyre, és befizetéséből számodra vissza tudjuk adni a pénzt.
  Mielőtt jelentkezel egy programra, érdeklődj a túra vezetőjénél, hiszen a részvételi díjat is Neki fogod befizetni, vele állsz majd kapcsolatban, és vele kell közösen értelmezned a részvétel feltételeit. Csak akkor jelentkezz egy kirándulásra, ha ezeket a feltételeket megértetted és elfogadod.
  ha nem értesz valamit, vagy nem tudod a feltételeket elfogadni, úgy nem jelentkezhetsz a programra. Jelen figyelmeztetések figyelmen kívül hagyását nem tudjuk figyelembe venni, mivel azért írtuk ide, hogy tudomást szerezz róluk. Ha ezt nem teszed, magadra vess.

Ez a weboldal 2009.05.23.-kor
volt utoljára frissítve.

További partnereink listája