Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009.05.30-06.01
három nap

Túra útvonala
Kál
Eger
Szilvásvárad
-
Répáshuta
Tiszacsege
-
Mezőkövesd
Füzesabony
 

Kemény, mint a Bükk
...Szilvásváradon át...

Egy nem mindennapi kerékpáros túrára hívlak el. Sátrazni fogunk Magyarország talán legszebb hegységének lábánál Szilvásváradon, bringával megmásszuk a Bükk legmagasabb pontját, hogy aztán hosszan gurulva fussunk be az Alföld északi csücskébe, a halászléről is híres Tiszacsegére. Harmadik napon kicsit rövidebben tekerünk, majd vonattal utazunk haza.

Találkozó 2009. 05.30-án, szombaton reggel 5.40-kor a Keleti PU lépcsőjénél. Vonatjegyet Kál-Kápolna állomásig kell megváltani - kerékpárjegy is szükséges. A vonatunk 6.03-kor indul.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 
Szeretnénk figyelmedbe ajánlani a felső menüből elérhető interaktív kerékpáros térképet. Te is belefirkálhatsz!

Táv: 210 km
Hát, lesz pár
fogcsikorgató emelkedő, ahogy
emlékszem...

Fotók a túráról

A túra fóruma

1 nap: Kálról Eger felé vesszük az irányt, persze kisebb forgalmú utakon. Később Szarvaskő majd Bélapátfalva következik, lesz pár erős kaptató. Szilvásváradraon át érkezünk Nagyvisnyóra, ahol szállásunk lesz egy ifjúsági tábor faházaiban. (Lehet sátrazni is, aki azt jobban szereti, de egy árban van a faházas szállással!)  Ha marad erőnk (fog), akkor megnézzük a Szalajka völgyet, a fátyol vízesést. Napi táv 60 km. Térkép itt...

2. nap (Ezért a napért megyünk valójában...): Lehetőleg korán kelünk, összepakolunk, gyors reggeli (Ez megrendelhető előre, 450Ft/fő a táborban, ha akarjuk). Kemény napunk lesz. Keresztül vágunk a Bükkön, ez kb 40 km folyamatos emelkedőt jelent - zömében aszfaltos erdei utakon. Órákon át fogunk felfelé tekerni, nagyon lassú tempóban megyünk majd. (Nem szabad megfeledkezni a felszerelésről, sátorról, stb.) Répáshuta érintésével hatalmas gurulás következik Sályig, majd rejtekutakon jutunk le Ároktőre, majd innen komppal Tiszacsegére. Itt van a híres halászcsárda, ha akarjuk, itt kajálhatunk. Innen irány a kemping, aki kér, kaphat altatót...
Napi táv 87 km, de a lényeg a terep lesz, mert a táv magában nem sok.  Nagyfelbontású térkép az erdei szakaszról itt...

3. nap: Lazulunk. Nem vár ránk hosszú táv, Mezőkövesden át érkezünk Füzesabonyba. (Visszafelé is kompolunk.) Megpróbáljuk elérni a 16.17-es vonatot, ami nem lesz nehéz, mivel a napi táv 50 km körül mozog. Érkezés várhatóan 18 óra körül. Térkép itt...
 

 
Kerékpáros programjaink is ingyenesek, csak egy jó kis bringára van szükséged.

Költségek: Utazási költség: Vonattal, teljes áron kerékpárral 4.770 Ft., Szállás 2.500 Ft, egyéb költségek saját igények szerint, étkezés - megbeszélés szerint étteremben is lehetséges, vagy a hozott hideg kaját esszük, ahogy akarjuk. Nagyvisnyón kérhető reggeli, ez 450Ft/fő.

Szállás: Sátorban, kempingben. Várható szállásköltség 2.500Ft., egyéb szállásköltség nincs. A szállásköltség sátorra van megadva, nem főre, így az 1 főre eső költség lehet kevesebb is, ha többen alszanak egy sátorban.

Felszerelés: Üzembiztos kerékpár világítással, 2 db tartalék gumi, pumpa, láthatósági mellény, mobiltelefon. Kempingezéshez sátor, hálózsák, meleg ruházat, tisztasági cuccok. További ötletek a felső menüben (Stuff).

Jelentkezés, helyek, visszalépés: Jelentkezni kötelező, ezt csak a fórumon keresztül lehetséges. A helyek jelentkezési sorrendben kerülnek kiosztásra. A befizetések módjáról a jelentkezők emailben kapnak értesítést. (Befizetni a szállásdíjat kell.)  Jelentkezni a fórumban lehet.

Figyelem! Az adventures.hu nem utazási iroda, hanem a természetet, a turizmust kedvelő emberek egymásra találását segítő portál. Ennek értelmében a feltüntetett és befizetendő összegek nem képezik az adventures.hu bevételeit, (csak összegyűjtjük a pénzt) ezért azokról számlát sem tudunk adni. Amennyiben a befizetett szállásdíjakról vagy bármilyen egyéb kiadásodról számlát, nyugtát, bizonylatot vagy bármilyen hivatalos elismervényt szeretnél kapni, azt egyrészt jelezd a befizetésnél, másrészt kérd saját magad a szolgáltatást nyújtó féltől (szállásadótól, étteremben, utazási költségről a jegyet eladó szervnél, stb.)
  A befizetési (vagy jelentkezési) határidő azt jelenti, hogy ezt követően az általad befizetett pénzt elküldjük a lefoglalt szállást vagy egyéb előre megrendelt szolgáltatást nyújtó félnek. Innentől kezdve nem tudjuk azt visszafizetni számodra, mivel már nincs nálunk az összeg. Ha Te ezt követően mégis visszalépsz a programon való részvételtől, úgy csak abban az esetben tudjuk a pénzt visszafizetni, ha új jelentkező érkezik az általad már lefoglalt helyre, és befizetéséből számodra vissza tudjuk adni a pénzt.
  Mielőtt jelentkezel egy programra, érdeklődj a túra vezetőjénél, hiszen a részvételi díjat is Neki fogod befizetni, vele állsz majd kapcsolatban, és vele kell közösen értelmezned a részvétel feltételeit. Csak akkor jelentkezz egy kirándulásra, ha ezeket a feltételeket megértetted és elfogadod.
  ha nem értesz valamit, vagy nem tudod a feltételeket elfogadni, úgy nem jelentkezhetsz a programra. Jelen figyelmeztetések figyelmen kívül hagyását nem tudjuk figyelembe venni, mivel azért írtuk ide, hogy tudomást szerezz róluk. Ha ezt nem teszed, magadra vess.

A kirándulás útvonala

Ez a weboldal 2009.04.20.-kor
volt utoljára frissítve.

A változások színnel kiemelve.

További partnereink listája