Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009. 04. 29.
2009. 05. 03.
öt nap

Túra útvonala
Hargita
Gyimes
Csik
Kolozsvár

Hargita, Csík, Gyimes
...Csillagtúra Erdélyben...

Találkozó: 5:00 Ecseri út és Üllői út kereszteződésében lévő OMV kútnál (az öreg templom mellett, tehát NEM A BURGER KINGnél, hanem azzal szemben, a kifelé vezető oldalon). A busz 5:15-kor indul. Megközelíthető a kék metróval, Ecseri út megállóig. Autókat a parkolóban ott lehet hagyni.
UTAZÁS: egy 50 fős Bova Futura típusú luxusbusszal. (légkondi, WC, hűtőszekrény, filmvetítés,stb) A hosszú út közben két megállónk lesz pihenés képpen.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 

  Ingyenes kirándulás: Csak a saját költségeidet fizeted. Utazás, kaja, belépők... Ez az Adventures.hu

 

Fotók a túráról

A túra fóruma


  1. nap, szerda (Megállók az út során)
Gyerőfalva, fatemplom: román ortodox fatemplom a 18. századból. 4 fatornyos, fazsindellyel fedett.
Gyulakuta, templom: 14. századi gótikus templom, famennyezete a 17. századból való.

2. nap, csütörtök - Hargita
Hargita-hegység: a szállásunk is a hegységben lesz 1350 méteren. Innen indulunk gyalogosan az 1759 méteres Csicsói-Hargitára. Táv: 8 km, szint: 450m. Aki nem szeretne túrázni, annak javaslok egy hargitafürdői sétát.
Csíkszereda, Mikó vár: a 17. századi, késő reneszánsz, 4 sarokbástyás zömök várat belülről is megnézzük, ahol a Csíki Székely Múzeum működik. Séta a belvárosban.
Csíksomlyó, kegyhely: megnézzük a 19. századi barokk kegytemplomot és a Kis-Somlyó-hegyen álló Salvator kápolnát is.

3. nap, péntek - Gyimes
Mádéfalva, emlékmű: a tragikus székely vérengzés emlékműve (Mádéfalvi veszedelem).
Göröcsfalva, templom: a 13. századi vártemplom gótikus jegyeket mutat. Szép kilátás nyílik a Csíki-medencére.
Gyimesi-hágó: kisebb túrát teszünk a hágóból a Pogány-havas 1351 méteres csúcsára. Táv:4 km, szint: 200 m. Gyönyörű kilátás a Tatros-völgyére.
Sötétpataka: archaikus gyimesi csángó falu, gyönyörű kárpáti tájban.
Gyimesbükk: az egykori magyar határátkelőnél megnézzük az Antal Múzeumot melyben csángó néprajzi gyűjtemény található. Elsétálunk a Rákóczi vár romjaihoz is.

4. nap, szombat - Csík
Zsögödfürdő: fürdőzés a híres gyógyfürdőben, ahol még mofetta (kéngőzölgő) is található, amit itt gyógyításra használnak.
Csíkménaság, templom: 13. századi alapokon álló gótikus erődtemplom. Megnézünk egy székely udvarházat is 1791-ből, az Adorján házat.
Tusnád, borvízmúzeum: kis épületében a borvízgyártás több évszázadát tekinthetjük meg.
Szent-Anna-tó: az Európában is ritkaságnak számító vulkáni krátertónál teszünk egy sétát. Partján áll a Szt-Anna kápolna, mely búcsújáró hely.
Tusnádfürdő: séta a százéves fa villaépületek között. Megnézzük a Csukás-tavat is.

5.nap, vasárnap - Utazás haza megállókkal
Korond: népi kirakodóvásár. A székelyek legnagyobb állandó vására. Érdemes innen valamit hazavinni (szőrme, faragvány, népi ruhák).
Kolozsvár: Erdély fővárosa. A belvárosban megáll buszunk. Érdemes egy sétát tenni a Szt. Mihály templom körül. Meleg ebéd lehetősége.


Visszaérkezés az Ecseri úthoz 22:00 körül.


  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.

Költségek:

A program részvételi díja 34.000 Ft. Ez tartalmazza a szállás, az utazás valamint reggeli és vacsora árát is. A nap közbeni ellátásodról azonban magadnak kell gondoskodnod. Tehát a befizetett díj tartalmazza az 1600 km út, 4 éj szállás menedékházban, 4 reggeli, 4 vacsora, valamint egy  belépő árát Zsögödfürdőbe.

Jelentkezés: a programra több, mint 10 férőhely van, ezeket befizetési sorrendben lehet elfoglalni. Jelentkezni a fórumon keresztül lehet, a befizetés részleteit email útján küldöm el. Jelentkezés nélkül senki ne utaljon! Befizetést követően visszalépni 2009. 03. 31-ig lehet! Ezt követően már csak akkor, ha van jelentkező a helyedre, és befizeti a részvételi díjat.
  A szabad helyek számát a fórumban tüntetjük fel!
A befizetés két egyenlő részletben történik, az első részletet utalással, a második részletet pedig induláskor a buszon kell kiegyenlíteni. (17.000Ft+17.000 Ft.)

SZÁLLÁS: Uz Bence Menedékház, Hargitafüred. A szobák 3, 4, 5 és 6 személyesek. Ágyneműt kapunk.

ÉTKEZÉS: a szálláson reggeli és vacsora lesz. Egyéb étkezések önellátó módon.

MIT HOZZAK? Meleg ruházat, ill. túrához megfelelő lábbeli. Fürdőruha, papucs, törülköző. Személyi igazolvány ill. 14 év alatt útlevél kell a határátlépéshez. Pénzváltási lehetőség lesz a határon, de jobb előre váltani!

BIZTOSÍTÁS: egyénileg kötendő!

FIGYELEM!:Az út 2 nap szabadságot igényel!

Felhívás! Az adventures.hu nem utazási iroda, hanem a természetet, a turizmust kedvelő emberek egymásra találását segítő portál. Ennek értelmében a feltüntetett és befizetendő összegek nem képezik az adventures.hu bevételeit, (csak összegyűjtjük a pénzt) ezért azokról számlát sem tudunk adni. Amennyiben a befizetett szállásdíjakról vagy bármilyen egyéb kiadásodról számlát, nyugtát, bizonylatot vagy bármilyen hivatalos elismervényt szeretnél kapni, azt egyrészt jelezd a befizetésnél, másrészt kérd saját magad a szolgáltatást nyújtó féltől (szállásadótól, étteremben, utazási költségről a jegyet eladó szervnél, stb.)
  A befizetési (vagy jelentkezési) határidő azt jelenti, hogy ezt követően az általad befizetett pénzt elküldjük a lefoglalt szállást vagy egyéb előre megrendelt szolgáltatást nyújtó félnek. Innentől kezdve nem tudjuk azt visszafizetni számodra, mivel már nincs nálunk az összeg. Ha Te ezt követően mégis visszalépsz a programon való részvételtől, úgy csak abban az esetben tudjuk a pénzt visszafizetni, ha új jelentkező érkezik az általad már lefoglalt helyre, és befizetéséből számodra vissza tudjuk adni a pénzt.
  Mielőtt jelentkezel egy programra, érdeklődj a túra vezetőjénél, hiszen a részvételi díjat is Neki fogod befizetni, vele állsz majd kapcsolatban, és vele kell közösen értelmezned a részvétel feltételeit. Csak akkor jelentkezz egy kirándulásra, ha ezeket a feltételeket megértetted és elfogadod.
  ha nem értesz valamit, vagy nem tudod a feltételeket elfogadni, úgy nem jelentkezhetsz a programra. Jelen figyelmeztetések figyelmen kívül hagyását nem tudjuk figyelembe venni, mivel azért írtuk ide, hogy tudomást szerezz róluk. Ha ezt nem teszed, magadra vess.

 

Ez a weboldal 2009.03.26.-kor
volt utoljára frissítve.

További partnereink listája