Hiba! Nincs engedélyezve a javascript a böngésződben! Az oldalt csak részben tudod megfelelően használni. Engedélyezned kell a javascriptet!
Információk

Közösség

Túra időpontja
2009. 07. 13-19.
1 hetes program

Túra útvonala
Kőszeg
Burgenland
Bozsok
Ják
Szombathely
 

Burgenland felé a nyugati határszélen
...Nyaraljunk kétkeréken! ...

Ha unod vagy csak nem kedveled a fárasztó tengerparti heverészést, ha szeretnéd aktívan tölteni a nyár egy részét, ha mindezt képes vagy kétkeréken megtenni akkor gyere velünk!
Elmegyünk az ország nyugati csücskébe, majd onnét bejárjuk Burgenland egy részét, az Írottkő Naturparkot, az Őrséget és még ami útba esik.
  Szállásunk Bozsokon lesz, egy nagyon pici faluban a határ mellett, ahonnét Ausztria határa 1 km-re fekszik. Köztudott, hogy Ausztria nagyon kerékpáros barát ország, hát megnézzük magunknak.

INGYENES ÉRTESÍTŐ!

Ha időben akarsz értesülni egy-egy új programról, add meg email címedet. Heti egy levelet küldünk

ÉrtesítőMail

 
Did you know? The adventures.hu already available in English by Google

Táv: 410 km
közepes bringatúra

Fotók a túráról

A túra fóruma

1.nap. Találkozó Bp. Déli Pu. 5.40-kor, megváltott jegyekkel az odaútra, Szombathelyig. Érkezés Szombathelyre 9.43-kor, majd innen tekerünk Bozsokra ( 20 km ).
Szállásunkat elfoglalva, kicsomagolunk majd utána tekergés a környéken: Cáki pincesor, Írottkő naturpark.  Táv: 70 km Térkép

2.nap. Ausztria. A pontos útvonal még tervezés alatt. A táv itt is kb. 70 km lesz, tekintettel a dimbes-dombos ( hegyes ) vidékre.

3. nap. Irány az Őrség! Szivemnek talán legkedvesebb tája ez az országnak ezért megragadok minden alkalmat, hogy másnak is megmutathassam. Miután kissé messze van ahhoz, hogy oda-vissza tekerjünk, ezért Szombathelyen ismét vonatra szállunk Csákánydoroszlóig. Ez már az Őrség határa.
  Eltekerünk Őriszentpéterig, megnézzük a szereket, Szalafőt és végig hangulatos, jellegzetesen őrségi tájon tekergünk. Hazafelé Körmenden szállunk vonatra, ismét Sz.helyig. A vonatozás költsége: 1350.-Ft bringával együtt. Táv: 90 km Térkép

4.nap. Erre a napra úgy gondoltam tarthatnánk egy kis pihenőt. Na nem lustálkodás egész nap! Ausztriában Rohonc mellett van egy tó, ahol lehet fürdeni. Egy völgyben fekszik, hegyi patak táplálja és vize kristálytiszta. Miután ez kb. 14 km oda-vissza, ezért természetesen tekereghetünk a környéken még.

5. nap. Vasi hegyhát: vagyis határmentén eltekerünk Jákra, ahol megnézzük a középkori jáki apátsági templomot. Innen Szombathely felé vesszük az utunkat majd a várost elhagyva  kisebb falvakon keresztül érkezünk vissza Bozsokra. Természetesen nem vagyok ellene valami cukrászda félének Szombathelyen. Táv: 75 km Térkép
 
6. nap. Burgenlandi vártúra. Ismét Ausztriát vesszük célba. Első cél Léka vára. Miután egy kicsit kipihentük magunkat útnak indulunk Szalónak vára felé. Innen aztán már Bozsok lesz úticélunk. Táv: 65 km Térkép

7. nap. Hazautazás :-( Miután felmálháztuk a bringákat útnak indulunk hazafelé. Terveim szerint Sárváron szállunk majd vonatra, ahonnét óránként indulnak vonatok a Délibe. Addig pedig még tekerünk egy kicsit levezetésképpen a mellékelt térkép szerinti útvonalon. Táv: 55 km Térkép

  Működésünk költségeit kizárólag Google hirdetésekből fedezzük.

Költségek:
-utazás oda-vissza: 6.620,- (kerékpárszállítással, teljes áron)
-őrségi vonatozás: 1.350,-
-szállás 18.600,-
Összes költség: 26.570,-
Ez az ami kötelező jellegű. Ezen kívül a rohonci tóhoz van belépő kb. 2,5 EUR. A cáki pincesor megtekintése kb.: 600,- Ft
Egyéb felmerülő de nem kötelező költségek listája idővel a fórumon olvasható lesz.

Ami fontos: a szállásdíj a reggelit nem tartalmazza. Reggeli ill. félpanziós (reggeli+vacsora ) kérhető a helyszínen is, igény szerint. De apartmanokban lesz a szállásunk és mindegyikhez tartozik kis konyharész is. Reggeli: 750,- Félpanzió: 2.000,-
A faluban természetesen található közért, vendéglő, egy pizzéria. Szóval éhen biztosan nem halunk.

Ami még fontos lehet, hogy ausztriai túráink alkalmával nyílik majd lehetőség kinti étkezésre, de szerintem célszerű lesz vinni magunkkal megfelelő mennyiségű ételt. Vizet biztosan találunk majd útközben is. Javaslom, hogy legyen mindenkinél euró is.
Természetesen útlevél nem kell, de személyazonosító okmány igen!

Egyéb: Esőkabát javasolt, tartalék belső a bringához, pumpa, világítás feltétlenül, kártya, társasjáték stb.

A túrán max. 14 fő vehet részt, ezért jelentkezni kötelező. Jelentkezés a szokásos módon a fórumban lehetséges. Jelentkezési határidő: 2009. június 5-ig. Minden egyéb kérdésre is ott, vagy mailen válaszolok.

Figyelem! Az adventures.hu nem utazási iroda, hanem a természetet, a turizmust kedvelő emberek egymásra találását segítő portál. Ennek értelmében a feltüntetett és befizetendő összegek nem képezik az adventures.hu bevételeit, ezért azokról számlát sem tudunk adni. Amennyiben a befizetett szállásdíjakról vagy bármilyen egyéb kiadásodról számlát, nyugtát, bizonylatot vagy bármilyen hivatalos elismervényt szeretnél kapni, azt egyrészt jelezd a befizetésnél, másrészt kérd saját magad a szolgáltatást nyújtó féltől (szállásadótól, étteremben, utazási költségről a jegyet eladó szervnél, stb.)
  A befizetési (vagy jelentkezési) határidő azt jelenti, hogy ezt követően az általad befizetett pénzt elküldjük a lefoglalt szállást vagy egyéb előre megrendelt szolgáltatást nyújtó félnek. Innentől kezdve nem tudjuk azt visszafizetni számodra, mivel már nincs nálunk az összeg. Ha Te ezt követően mégis visszalépsz a programon való részvételtől, úgy csak abban az esetben tudjuk a pénzt visszafizetni, ha új jelentkező érkezik az általad már lefoglalt helyre, és befizetéséből számodra vissza tudjuk adni a pénzt.
  Mielőtt jelentkezel egy programra, érdeklődj a túra vezetőjénél, hiszen a részvételi díjat is Neki fogod befizetni, vele állsz majd kapcsolatban, és vele kell közösen értelmezned a részvétel feltételeit. Csak akkor jelentkezz egy kirándulásra, ha ezeket a feltételeket megértetted és elfogadod.
 

 

További partnereink listája